Prefect Dragnea: ”Trei urși agresivi au fost recoltați în Argeș. Soluția: vânătoarea autorizată”

Prefect Dragnea: ”Trei urși agresivi au fost recoltați în Argeș. Soluția: vânătoarea autorizată”. Urșii s-au înmulțit semnificativ după ce în urmă cu câțiva ani a fost interzisă vânătoarea acestora. În Argeș, situația este una îngrijorătoare, iar urșii reprezintă un pericol ce nu trebuie ignorat. Au atacat oameni, gospodării, animale. Ultimul caz este cel al pădurarului de la Albeștii de Muscel care a fost atacat de un urs și rănit grav. Prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, a vorbit despre această problemă, declarând că în ultimele zile, în Argeș, au fost recoltați trei urși.

”Pe 4 – 5 aprilie a fost recoltat un urs în zona Arefu, urmând să-l recoltăm și pe cel din zona cetății Poenari și azi-noapte a fost recoltat un alt urs din zona Nucșoara. Toți acești trei urși sunt cei care atacau gospodăriile și existau aprobări pentru recoltarea lor, iar pentru cel de acum două zile, din zona Albeștii de Muscel, care a atacat un pădurar, avem înaintată documentația pentru obținerea aprobării și recoltarea acestuia.

Sunt evenimente cu impact periculos la nivelul gospodăriilor și al oamenilor deoarece efectivele de urși din Argeș sunt de 2,5 mai mari decât ar fi normal să fie în această perioadă și trebuie să intervenim rapid. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că timp de aproape cinci ani de zile a fost interzisă vânătoarea urșilor. Trebuie făcut un inventar și întocmite propunerile de relocare și recoltare a urșilor pentru ca odată cu declanșarea sezonului propice turismului să fim feriți de evenimente neplăcute”, a declarat prefectului județului Argeș. Soluția pricipală pentru rezolvarea acestei probleme ar fi vânătoarea animalelor sălbatice, mai precizează precizează Emilian Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here