Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui după separarea zerului, în special din zer de lapte de oaie.

Ingrediente: 2-3 foi din aluat foietaj; 50 g smântână dulce, 100 g. zahăr, 350 g brânză ricotta, nuci, miere, scorțișoară.

Mod de preparare: Se prepară aluatul foietaj ca în rețeta de aici sau se cumpără foile gata preparate.

Dacă se optează pentru prepararea aluatului foietaj, după ce se frământă se presară pe masă un strat subțire de făină Arpis, apoi se întind foile foarte subțiri și se pun în tavă. Se rumenesc foile de plăcintă la foc mic în cuptor (aproximativ 10 minute – în funcție de cuptor).

Între timp se bate smântâna cu zaharul cu mixerul până ce compoziția se întărește. Apoi se adaugă brânza ricotta și se amestecă bine până se încorporează.

Se scot foile coapte din cuptor și se fărâmițează bine într-o formă de tort (căreia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse în formă se așează nuci, scorţişoara, miere și jumatate din compoziția de smântână și ricotta. Peste compoziție se mai așează un strat de foi fărâmițate. Se completează cu nuci, scortisoara și miere. Apoi se adaugă restul de compozitie și se acoperă cu ultimul un strat de foi.

Se servește cu miere, scortișoară și nuci mărunțite.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI