Mamaia Constantina Arsene, din Priboieni, o bătrânică de 80 de ani care vinde tot ce poate de prin gospodărie ca să facă rost de bani pentru medicamentele de inimă, a devenit subiect viral pe Facebook datorită unei doamne cu suflet mare şi unei întâmplări nefericite.
În luna ianuarie, când se afla, ca de obicei, într-o piaţă bucureşteană unde vinde toate cele, o persoană fără Dumnezeu i-a furat sacoşa cu nucile pe care le avea de vânzare. Impresionată de situaţie, o trecătoare a scris despre povestea ei pe Facebook şi a făcut un apel către toţi cei cu suflet mare să o ajute să treacă peste acest necaz.
Povestea Constantinei Arsene este lungă şi impresionantă. Bătrânica ia, cu noaptea în cap, la ora 3.00, de două ori pe săptămână, trenul către Bucureşti, pentru a vinde nuci, ouă sau săpun de casă să mai adune un ban. Medicamentele de inimă o costă 400 de lei, iar ea nu are venit decât 200! Nu vrea să ceară la copii şi nepoţi, şi preferă să se descurce singură şi să nu îi împovăreze pe ceilalţi. Ba îi mai ajută şi pe vecini. Nora ei spune că duce la piaţă ce are prin curte, dar mai ia şi de la vecini. Le vinde şi le dă acestora banii obţinuţi.

În ziua cu pricina, pentru că îi era rău, a intrat într-o farmacie din Dorobanţi să roage pe cineva să îi facă o injecţie. Nu s-a gândit o clipă că cineva ar putea râvni la sărăcia ei, aşa că a lăsat sacoşa cu nucile de vânzare afară. Când s-a întors însă, cineva tocmai îi furase nucile fără nicio remuşcare. Ştiind că cei 200 de lei, cât valorau nucile, erau tocmai banii pe care se chinuia să îi strângă pentru cele necesare, bătrânica a izbucnit în plâns în faţa trecătorilor. „M-am împrumutat de bani ca să-mi cumpăr medicamente, iar acum nu ştiu cum să-i dau înapoi pentru că mi-au furat nucile pe care voiam să le vând. Le-am lăsat aici, că eram aproape, am crezut că nu le ia nimeni”, le-a mărturisit bunicuţa trecătorilor.
„Din fericire, câţiva tineri cu suflet mare au sărit imediat în ajutorul ei, astfel că prejudiciul a fost imediat recuperat. Mamaia Arsene vine de două ori pe săptămâna în Bucureşti să vândă nuci, iar cine vrea să o ajute o găseşte la Piaţa 1 Mai”, a scris mai apoi pe Facebook o doamnă, martoră la eveniment, care a făcut şi un apel către cei ce o mai pot ajuta. Postarea bătrânei din Priboieni a făcut înconjurul net-ului, iar povestea a impresionat mii de oameni. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI