Pentru cei care locuiesc la bloc și s-au obișnuit sau chiar au îndrăgit acest mod de viață, dorința de a admira în liniște flacăra unui semineu lemne nu este un motiv suficient care să îi convingă să se mute la casă. Și nici nu este necesar să te mute pentru acest simplu motiv, deoarece există șeminee care se potrivesc de minune într-un apartament.

Șemineele electrice fac parte din acea categorie de șeminee ce pot fi instalate și la bloc sau în orice alt spațiu în care nu poate fi montat un coș de fum. Un semineu electric are o aerotermă ce poate încălzi un spațiu de până la 37 mp. Acesta reprezintă o alternativă pentru un focar clasic pe lemne, recreând perfect imaginea flăcării reale printr-o reprezentare 3D.

Ușurința cu care se folosește un șemineu electric este un atu. Poate fi programat cu ajutorul telecomenzii, astfel încât, atunci când ajungi acasă după o zi epuizantă, să te aștepte o cameră încălzită și confortabilă. Salvezi mult timp pe care îl poți dedica familiei, pentru că nu trebuie să cumperi lemne și să te ocupi de depozitarea acestora, să pui lemne pe foc sau să cureți reziduuri lăsate de acestea.

Șeminul electric este un șemineu decorativ, la fel cum este și un bioșemineu. Totuși, ce poate oferi un șemineu electric în plus față de un șemineu pe bioetanol? Înainte de toate, acesta poate încălzi un spațiu în mod controlat. Este dotat cu timer și termostat, generând nici mai multă, nici mai puțină căldură decât trebuie. De asemenea, este dotat cu telecomandă, care te ajută să-l pornești și oprești cu ușurință. O poți utiliza și pentru a regla luminozitatea, culorile și combinațiile flăcărilor.

În plus, un șemineu electric este mult mai sigur, mai ales pentru familiile cu copii mici. Flacăra este doar o reprezentare vizuală și nu reprezintă niciun fel de pericol. Cu toate acestea, este dependent de curentul electric, ceea ce poate fi un dezavantaj în cazul întreruperii furnizării de energie electrică.

Principalele avantaje ale șemineelor electrice sunt următoarele:

Consumul redus de energie (doar 11W/h), grație tehnologiei 3D LED.
– Costuri reduse la achiziționare.
– Pot fi amplasate în apartamente, săli de conferințe ș.a., nu doar la casă.
– Nu se afumă sticla șemineului, pentru că nu este produs fum.
– Flacăra, deși este falsă, o imită perfect pe cea reală.
– Nu este necesară verificarea anuală, așa cum se întâmplă în cazul șemineelor racordate la coș de fum.
– Adaugă o notă de eleganță locuinței, datorită design-ului modern și minimalist.
– Include telecomandă cu timer și termostat, ceea ce permite controlul temperaturii printr-un simplu buton.

Dacă ești convins că îți dorești un șemineu electric în apartamentul tău, accesează site-ul SemineeSibiu.ro și alege din gama largă de modele disponibile. Iar dacă ești indecis în privința modelului potrivit pentru casa ta, apelează la specialiștii de la SemineeSibiu.ro și ei te vor ajută să stabilești dacă este mai potrivit un semineu pe gaz, unul pe peleți sau un șemineu tradițional pe lemne în locuința ta.

Comments

comments