De 10 luni, din mai 2015, Argeşul nu are subprefect!

Nu că ar fi neapărat rău, un salariu mai puţin de plătit de la buget e chiar o economie, dar logic ar fi, dacă funcţia încă nu a fost desfiinţată, să fie, totuşi, ocupată! Aşa, în caz că prefectul ar putea fi atacat de vreo epidemie, cum ar fi gripa porcină, cine va reprezenta Guverul în teritoriu?

Însă, după cum ne-a declarat actualul prefect de Argeş, Cristian Soare, este posibil ca nici în următoarele două luni să nu primească un coechipier la conducerea judeţului. Mai precis, până după alegeri! Iar decizia nu îi aparţine, numirea unui subprefect urmând a fi decisă la Bucureşti, la nivel de Guvern.

„Este adevărat că postul e vacant încă de la pensionarea fostului meu coleg şi prieten, domnul Ion Burnei. Dar decizia nu e la mine, chestiunea e analizată la nivelul MAI şi nu ştiu când va fi luată o decizie. Acum e şi o perioadă mai agitată, ne pregătim de alegeri, şi cred că deabia după aceea se va discuta de o numire. Dar, repet, asta e părerea mea, nu e nimic sigur! Însă, pentru că tot m-aţi întrebat, vreau să remarc şi să le mulţumesc pe această cale foştilor mei colegi subprefecţi, buni prieteni, domnii Gheorghe Marin şi Ion Burnei, pentru colaborarea de excepţie pe care am avut-o în precedentul meu mandat!”, ne-a declarat actualul prefect de Argeş, Cristian Soare.  

De remarcat este faptul că Argeşul nu este singurul judeţ care funcţionează doar cu prefect, în ţară fiind mai multe cazuri de acest gen, când un post s-a vacantat prin pensionare sau demisie. De asemenea, odată cu apropierea alegerilor, cei de ocupă acum funcţii de prefect sau subprefect vor trebui să demisioneze pentru a se putea implica în campania electoral ca reprezentant politic al unui partid sau altul.

Comments

comments