Posesorii de cartele preplătite care nu au datele personale înregistrate la operator, nu le vor mai putea folosi

0
73

Posesorii de cartele preplătite care nu au datele personale înregistrate la operator, nu le vor mai putea folosi. Firmele de telefonie mobilă au fost obligate ca, până la sfârșitul lunii august 2020, să identifice toți posesorii de cartele preplătite din România, potrivit unui act normativ al Guvernului oficializat recent.

În acest sens, ele vor trebui să înregistreze datele personale ale tuturor celor care dețin cartele preplătite la acea dată, inclusiv ale celor care le-au cumpărat înainte de 1 ianuarie 2020, moment din care cartelele preplătite nu se vor mai vinde fără buletin.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2019, firmele de telefonie mobilă trebuie, până cel mai târziu în 31 august 2020, să identifice toți posesorii de cartele preplătite vândute în țara noastră. Pentru asta, firmele trebuie să colecteze de la toți deținătorii de cartele preplătite o serie de date personale, inclusiv o copie a unui act de identitate.

După data de 1 septembrie 2020, cei ce nu și-au dat datele personale la cumpărarea de cartele preplătite nu le vor mai putea folosi, firmele de telefonie mobilă fiind obligate să nu le mai furnizeze acestora servicii de telefonie, adică să le blocheze cartelele.

OUG nr. 62/2019 este cea care condiționează cumpărarea de cartele telefonice preplătite de furnizarea unor date personale. Concret, de la 1 ianuarie 2020, cei ce vor să cumpere cartele preplătite vor trebui să transmită firmei de telefonie mobilă date precum numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu, dar și o copie a actului de identitate.

Această măsură nu va viza doar persoanele fizice, ci și firmele. Mai exact, și în cazul acestora se vor colecta, atunci când cumpără cartele preplătite, date precum denumirea, sediul și codul unic de identificare/codul de identificare fiscală, dar și datele personale ale reprezentantului firmei.

De asemenea, ordonanța de urgență obligă utilizatorii de cartele telefonice preplătite să anunțe operatorul de telefonie mobilă atunci când pierd sau le este furată o cartelă preplătită. În acest caz, operatorul va bloca cartela telefonică declarată pierdută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here