Porchetta – o reţetă delicioasă din carne de porc, preparată cu ulei de măsline şi servită alături de o salată specială

Porchetta este o friptură din carne de porc foarte aromată, extrem de apreciată în Italia. Reteta este cunoscută de pe vremea romanilor.

Ingrediente porchetta

Piept de porc – 3 kg
Ulei de masline – 30 ml.
Sare – 40 g
Usturoi granulat – 30 g
Condimente pentru cârnați – 30 g
Piper fresh – 30 g
Boia afumata – 30 g
Rozmarin – 10 g
Cimbrisor – 10 g

Ingrediente salata

Ceapă rosie – o jumătate
Castravete – o jumătate
Ardei copt – 2 bucăți
Usturoi – 2 grăunțe
Acetto balsamico – 10ml
Ulei de măsline – 10ml

Mod de preparare porchetta
Se taie rozmarinul și cimbrișorul mărunt. Se amestecă bine toate condimentele într-un bol. Pieptul de porc se unge cu ulei de măsline pe ambele părți și se presară cu condimente. Se amestecă bine totul până ce carnea capătă o culoare roșiatică. Se rulează carnea, se leagă bine cu sfoară și se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 180 minute. Se servește cu salată și vin roșu.

Mod de preparare salata
Ceapa roșie și castravetele se taie cubulețe. Ardeiul copt se taie în bucăți mici. Usturoiul se strivește, apoi se taie în bucățele. Se adaugă ulei de măsline și acetobalsamic, apoi sare și piper.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.