În perioada  28 — 29 iunie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt Puică Nicolae” al Județului Argeș organizează faza zonală a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

În această etapă îşi vor arăta cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii şase echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Competiția va avea loc în parcarea Complexului Comercial Carrefour – Jupiter City și se va desfășura după următorul program:

28  iunie 2016

08:00 – 08:30 – Festivitatea de deschidere;
08:30 – 14:30 – Desfășurarea probelor de concurs;

29 iunie 2016

09:00 – 14:30 – Desfășurarea probelor de concurs;
15:00-15.30 – Festivitatea de premiere și închiderea Competiției;
Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat cuprinde două probe, ce se desfășoară în două etape: Descarcerarea din vehicule și Acordarea primului-ajutor calificat. Cele mai bune 3 echipaje din prima etapă se califică pentru a doua etapă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Argeș invită cetățenii să asiste la această competiție, unde vor putea vedea echipajele de pompieri întrecându-se în rezolvarea unor scenarii dificile și surprinzătoare.

Comments

comments