Polițiștii vor primi bani în plus la salariu în aprilie

Conform unui comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, polițiștii vor primii în această lună restanța salarială cuvenită pentru anul 2022, în cuantum de 25%, conform OUG nr. 75/2020, odată cu drepturile salariale din luna aprilie. Astfel, polițiștii vor primi bani în plus la salariu.

Urmare solicitărilor SNPPC din cursul acestui an, MAI ne-a confirmat, în scris, că va acorda restanța salarială cuvenită pentru 2022, în cuantum de 25%, conform OUG nr. 75/2020, odată cu drepturile salariale din luna aprilie. Reamintim faptul că SNPPC a inițiat zeci de mii de procese pentru membrii săi, în Justiție, privind SNM (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice echivalente), obținând, în 2019-2020-2021, mai multe decizii definitive ale Curților de Apel, precum și confirmarea celei mai înalte instanțe, ICCJ, că problematica salarizării trebuie revizuită și adusă în actualitate.

Continuăm acțiunile, chiar și în această situație, pentru că OUG 75/2020, inițiată de MAI, nu acordă drepturile restante la nivelul cuantumurilor cerute de noi, iar instanțele civile ne dau dreptate pe , „bandă rulantă”, transmite SNPPC, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here