Polițiștii, militarii, diplomații și funcționarii corupți vor rămâne fără pensii speciale

O nouă lege adoptată de Senat prevede că poliţiştii, militarii, diplomaţii şi funcţionarii condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie vor rămâne fără pensii speciale.

Potrivit Sindicatului Europol, miercuri, în Senat, a fost adoptat în unanimitate un proiect de lege care prevede că nu vor mai beneficia de pensie de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, membrii Corpului diplomatic şi consular, judecătorii Curţii Constituţionale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi care au fost condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

”Nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”, potrivit actului normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de Cameră decizională și se întoarce la Camera Deputaţilor pentru articolul nou introdus în Comisia juridică a Senatului. Camera Deputaților va decide dacă și în cazul punerii în mișcare a acțiunii penale, se va suspenda cererea de acordare a pensiei de serviciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here