Poliţiştii de la Transporturi, controale în trenuri. Au aplicat 18 sancţiuni pentru cei care nu purtau masca. În urma acțiunii desfășurate ieri, polițiștii de la transporturi au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La data de 28 octombrie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru verificarea modului în care sunt respectate dispozițiile instituite pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Echipele de control au acționat în trenuri de călători aparținând CFR, dar și operatorilor privați, și în stații de cale ferată, fiind verificate zeci de persoane.

În urma activităților desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au acționat pe raza de competență și au depistat 18 persoane care nu purtau masca de protecție, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș acționează zilnic în gări și în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autoritățile naționale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS COV-2, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

De la data desfășurării acțiunii, la sistemele de amplificare din stațiile de cale ferată rulează mesaje audio cu caracter preventiv realizate de Poliția Transporturi și difuzate cu sprijinul C.N. C.F.R. S.A. și S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, cu sprijinul colegilor de la celelalte structuri, vor continua verificările pentru ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în trenuri, în stațiile de cale ferată și în toate spațiile publice deschise.

Comments

comments