Polițiștii argeșeni vor acționa pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, cât și cu aparatele RADAR

Polițiștii argeșeni vor acționa pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, cât și cu aparatele RADAR. Circulați cu atenție! Având în vedere atenţionarea meterologică de COD GALBEN de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ, valabilă în intervalul 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22, Poliția Argeș vă recomandă să conduceți cu prudență, să adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

”Reamintim că *deplasările efecutate cu autovehicule trebuie făcute ţinând cont şi de prevederile ordonanţelor militare,* cu completarea documentelor şi cu justificarea deplasării doar sub motivele prevăzute în Ordonanţa Militară nr.3/2020.

Polițiștii rutieri argeșeni vor fi la datorie, și vor acționa pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, cât și cu aparatele RADAR, fapt pentru care *recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.*

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au aplicat, ca urmare a abaterilor constatate, 379 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație *8 de permise de conducere şi au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare”, transmite Biroul de Presă al Poliției Argeș.

Recomandări pentru circulația pe drumurile publice:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pe timp de ploaie, ceaţă sau condiții meteo care îngreunează vizibilitatea, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timp de zi, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Păstrați o distanţă mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, şi evitați acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.