În perioada 5 – 11 octombrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiilor Poliţiilor Europene (TISPOL), se desfăşoară campania preventivă TRUCK  AND  BUS.

În această perioadă, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră din judeţul Argeş vor acţiona pe raza de competenţă pentru verificarea autovehiculelor licenţiate pentru transportului public de persoane şi marfă, precum şi a celor care, fiind folosite pentru transportul public de persoane, nu respectă regimul legal de autorizare sau licenţiere.
Acţiunile poliţiştilor vor viza depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de autorizare sau licenţiere, scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecţiuni tehnice grave şi verificarea respectării dimensiunilor de masă şi gabarit.

Din analiza activităţii de transport rutier public, pe raza judeţului Argeş, în primul semestru al anului curent, pe fondul nerespectării prevederilor legale de către conducătorii de autovehicule destinate transportului de mărfuri si persoane, s-au comis cu vinovăţie 2 accidente rutiere soldate cu 1 mort şi 1 rănit grav.
Nu au fost înregistrate accidente grave cu vinovăţia conducătorului auto în care să fie implicate autovehicule de transport mărfuri periculoase.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au aplicat 2.256 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul public de persoane şi mărfuri.
Dintre acestea 929 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane, 897 conducătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri, 409 aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane în regim taxi şi 21 aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase.

BIROUL DE PRESA

Comments

comments