POLIȚIȘTII ARGEȘENI ÎN ACȚIUNE. Controlează camioane şi autobuze

POLIȚIȘTII ARGEȘENI ÎN ACȚIUNE. Controlează camioane şi autobuze. Polițiștii rutieri argeșeni participă la acțiunea TISPOL TRUCK&BUS, aflată în curs, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere de orice fel a conducătorilor de autovehicule de transport marfă, respectiv de transport persoane.

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri sunt oprite pentru control în perioada 22 – 28 iulie a.c., în cadrul acțiunii care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri argeșeni vor folosi cele două aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive, care au intrat recent în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

De la începutul acţiunii au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier săvârșite de conducătorii auto profesioniști, totodată fiind retrase 5 de certificate de înmatriculare.

Cu ocazia activităților, polițiștii rutieri aflați în teren nu se vor limita la conducătorii auto profesioniști. În cadrul activității desfășurată în prezența jurnaliștilor, pe DN 73, primul conducător auto oprit pentru control a fost un bărbat de 35 de ani din Câmpulung, în urma testării aerului expirat rezultând o valoare mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Deplasarea cu viteză peste limita legală, neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic, la cele meteo sau la starea părţii carosabile ori consumul de alcool, aspecte ce se regăsesc printre abaterile conducătorilor auto care cresc potențialul de producere al accidentelor cu urmări grave, sunt în atenția polițiștilor.

Activitatea curentă desfăşurată pe drumurile din judeţ de polițiștii rutieri argeșeni a vizat, ca de fiecare dată, reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier.

Reaminitim și faptul că rolul prezenţei aparatului RADAR pe drumurile publice este în principal unul preventiv, numeroase pericole putând fi observate la timp pentru a fi evitate sau, cel puţin, limitate ca urmare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.