Polițiștii argeșeni, cu RADARUL! Tânăr de 22 de ani, cu 195 de km/h

0
206

Acțiunea polițiștilor rutieri pe Autostrada A1 de astăzi a marcat debutul campaniei ”Și TU poți salva o viață, alege Siguranța Rutieră”. Alături de polițiștii Biroului Polițe Autostrăzi – Autostrada A1, la acțiune au participat polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Dâmbovița, precum și și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – inspectorii Registrului Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru verificarea respectării timpilor de condus și de odihnă de către conducătorii auto profesioniști.

”Acțiunea are ca scop conștientizarea de către conducătorii auto a riscului crescut de accidente în situația încălcării normelor de circulație, pericol la care nu expun doar propria persoană, ci și alte persoane cu care călătoresc în același autovehicul, dar și alți participanți la trafic.

Pentru că viteza constituie cauza principală în 30% dintre accidentele mortale, polițiștii au acționat astăzi cu două aparate RADAR, cea mai mare abatere la regimul de viteză fiind a unui conducător auto de 22 de ani, din Slatina, județul Olt, care a fost înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 195 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare”, transmite IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here