Poliţiştii argeşeni au prins în flagrant delict un escroc

0
178

Poliţiştii din Piteşti au prins luni în flagrant delict un bărbat, în timp ce încerca să înşele o persoană cu 5.000 de euro.

Cel în cauză a fost reţinut.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au surprins luni în flagrant delict un bărbat de 36 de ani în timp ce primea suma de 5000 de euro, în numele altei persoane, pentru a interveni în cursul unui dosar penal şi a asigura o soluţie favorabilă. Cu o zi în urmă, poliţiştii au fost sesizaţi de către o persoană despre faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat care, recomandându-se ca având o calitate oficială şi autoritate în cadrul unui dosar penal, a solicitat suma totală de 20.000 de euro, pentru a interveni în cursul anchetei. Sub îndrumarea şi supravegherea poliţiştilor, persoana respectivă a dat curs solicitărilor apelantului.

Luni, 24 august, poliţiştii au organizat în Bucureşti o acţiune de prindere în flagrant a persoanei desemnate să ridice o parte din suma solicitată. Acesta a fost identificat, imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti pentru audieri după care a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea  infracţiunii de complicitate de înşelăciune: Va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş vă recomandă:

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here