Poliţiştii din cadrul I.P.J. Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în care prejudiciul creat bugetului de stat a fost stabilit la sumă de 1.327.969 lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată.

La data de 20 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Argeş sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi într-un dosar penal în care s-au desfăşurat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

De asemenea a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii pentru un imobil din judeţul Ilfov şi pentru suma de 27.000 lei.

Din cercetări, s-a stabilit că în perioada anilor 2011 – 2014, N.M.C, de 49 de ani, din Bucureşti, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a omis în tot sau în parte evidenţierea în actele contabile ori alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate (prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe) sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin activităţile derulate în cadrul unor entităţi comerciale controlate de acesta, situate în municipiile Piteşti, Slobozia şi Bucureşti.

Totodată, s-a mai stabilit că în aceeaşi perioadă, bărbatul a angajat mai mult de 100 de persoane, fără a încheia contracte individuale de muncă, astfel ascunzând sursa impozabilă în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
Prejudiciul creat bugetului de stat a fost stabilit la sumă de 1.327.969 lei.

Reamintim că, pentru probarea activităţii infracţionale, peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, au efectuat la data de 16 iulie 2014, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Comments

comments