Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani.

Poliţiştii argeşeni au fost la datorie, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice, anunţă Biroul de presă al IJP Argeş.

“În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, aproape 250 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru ca cetăţenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranţă.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătorile pascale.
În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă se situează sub media ultimilor ani.

De asemenea, numărul accidentelor de circulaţie şi al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic faţă de anii trecuţi, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului şi-au atins scopul.

Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă” se arată în comunicatul Poliţiei Argeş.

Totuşi, nu toţi cetăţenii s-au comportat exemplar! Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat în zilele Paştelui 515 sancţiuni, în valoare de 141.858 de lei.

Astfel, au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 369 de sancţiuni contravenţionale, 163 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au retras 6 certificate de înmatriculare şi au reţinut 39 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 16 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Comments

comments