Polițist rutier din Argeș, cercetat de DGA, pentru fals intelectual

Pe 18 februarie, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare trei mandate de aducere, într-o cauză penală ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, instigare la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de fals intelectual, față de un agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeș – Biroul Rutier Pitești și alte două persoane fără calitate specială.

Toți trei au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în vederea continuării cercetărilor.

”În fapt, la data de 20.09.2020, agentul de poliție fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa cu o viteză mai mare cu 50 km/h peste limita legală admisă pe sectorul de drum.

Pentru a nu-i întocmi proces verbal de contravenție și a nu aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție i-a sugerat conducătorului auto să găsească o altă persoană pe numele căreia acesta să întocmească actele de constatare.

Astfel, suspectul a determinat o a treia persoană să comunice agentului de poliție datele sale de identificare iar, ulterior, acesta a întocmit în fals pe numele persoanei indicate procesul-verbal de constatare a contravenției, aplicându-i inclusiv măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

Facem precizarea că începerea/continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite printr-un comunicat de presă Direcția Generală Anticorupție (DGA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here