Polițist argeșean rănit de un bărbat agresiv care umbla cu toporul prin comună. În această după-amiază, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat de 32 de ani, din comuna Popești, se află pe drumul public din localitate, are asupra sa un topor și face scandal.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești, care l-a găsit pe bărbat în curtea locuinței. La vederea polițiștilor, bărbatul a devenit agresiv verbal și fizic, aruncând asupra acestora cu pietre și amenințându-i cu obiecte tăietor-înțepătoare.

În urma acestor acțiuni, unul dintre polițiști a fost rănit. Întrucât bărbatul nu a încetat să se manifeste agresiv, în ciuda somațiilor legale efectuate de polițiști, unul dintre agenți a folosit armamentul din dotare și a executat un foc avertisment în plan vertical. Ulterior, bărbatul a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

”Reamintim că, începând cu ziua de 26 ianuarie, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments