Poliţia Română continuă lupta cu evaziunea fiscală din domeniul ţigărilor şi băuturilor alcoolice. A confiscat marfă de 26 milioane de lei în 3 luni

Poliţia Română a continuat acțiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităților care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă din domeniul importului, producerii şi comercializării de produse accizabile.

În primele 3 luni ale anului, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat aproape 1.500 de infracțiuni, au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale și au consfiscat produse energetice, alcoolice și tutun în valoare de aproape 26 de milioane de lei.

Pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii din domeniul prelucrării şi comercializării petrolului şi a produselor derivate, a traficului şi comerţului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, precum şi a producerii şi comercializării ilegale a alcoolului şi băuturilor alcoolice, Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a desfășurat, la nivel național, planul de acțiune ,,Excise 2017”.

Astfel, în primele 3 luni ale anului 2017, în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 1.355 de infracțiuni.

Au fost ridicate peste 6.564.441 de ţigarete, 2.888 de ţigarete de foi şi 17.367 de kilograme de tutun, valoarea bunurilor consficate fiind estimată la 2.500.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 1.047 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.217.000 de lei și au fost indisponibilizate 29 de mijloace de transport.

În domeniul prelucrării şi comercializării petrolului şi a produselor derivate, în urma activităților desfășurate, au fost constatate 39 de infracțiuni și au fost ridicați în vederea confiscării 20.700 de litri de produse petroliere.

Valoarea bunurilor indisponibilizate a fost estimată la peste 14.670.000 de lei.

Acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților din domeniul producerii şi comercializării alcoolului şi a băuturilor alcoolice au condus la constatarea a 73 de infracțiuni.

De asemenea, au fost ridicați în vederea confiscării 511.850 de litri de alcool și băuturi alcoolice, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de peste 8.785.000 de lei.

Poliţia Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, continuă activităţile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează bugetul general consolidat al statului, pentru a menţine un climat de legalitate în sfera afacerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here