Pe zi ce trece, creşte numărul celor ce se deplaseză cu bicicleta. Copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi pot fi întâlniţi oriunde circulând cu acest mijloc de tarnsport. Mersul cu bicicleta nu înseamnă doar menţinerea echilibrului, ci şi formarea deprinderilor necesare deplasării în siguranţă.

Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârstă de cel puţin 14 ani. Conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate.

Este recomandat ca biciclistul să poarte cască de protecţie omologată. Bicicletă trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem funcţional de direcţie, să fie dotată cu sistem de avertizare sonoră şi echipată în faţă cu lumina de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumina de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare. Este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare.

Bicicletele trebuie conduse numai pe un singur rând ori pe o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare.

Comments

comments