Poliția Locală Pitești: Nu dați bani cerșetorilor, nu faceți decât să-i țineți pe străzi!

0
139

Astăzi, 8 iulie, în jurul orei 08:00, o patrulă a Poliției Locale Pitești a depistat o persoană care apela la mila cetățenilor, cerșind printre autoturismele ce se opreau la semaforul din Târgu din Vale. Persoana este domiciliată în Tulcea și are 68 de ani. A fost sancționată cu suma de 300 de lei.

Tot mai mulți cerșetori sunt pe străzile din Pitești. Polițiștii locali îi întâlnesc zilnic pe stradă pe acești oameni pentru care cerșetoria este ”meseria” de bază. Unii dintre aceștia se manifestă ca o persoană cu dizabilități, pentru a maximiza compătimirea oamenilor de bună-credință. În acest fel, ei sfidează onestitatea și devotamentul oamenilor față de cei aflați cu adevărat în dificultate. Polițiștii îi amendează, însă cerșetorii revin din nou pe străzi.

Facem un apel către cetățenii orașului că oferirea unor sume de bani acestor persoane nu face decât să îi mențină pe străzi și să-i atragă din alte localități ale țării în Pitești. Acești oameni care apelează la mila publică reprezintă un disconfort pentru cetățeni. Rugăm cetățenii să ne sesizeze în astfel de situații. Deși măsura amenzii are o eficacitate limitată în cazul indivizilor fără venituri și fără bunuri mobile, refuzul de a le da bani combinat cu intervenția unei patrule pentru a-i îndepărta pot determina reducerea activității acestor persoane, dintre care o parte călătoresc special în Pitești pentru a practica cerșetoria”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Cetățenii pot sesiza astfel de situații la numărul de telefon: 0348911

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here