In programul educational “Săptămâna Altfel”, Politia Locală Pitești se va implica din nou în activitatea intitulata sugestiv „Educație Rutieră, Educație Pentru Viaţă”, ce vizează mai multe unități de învățământ din orașul nostru.

Scopul este prevenirea accidentelor rutiere în rândul micuților școlari ce întâmpina pericolul numit, STRADA! Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanți la trafic, fiind și cea mai expusa riscurilor la accident, mai ales în rândul copiilor. Una din principalele cauze a accidentelor în care sunt implicați pietonii sunt traversarea prin locuri nepermise sau pe culoarea roșie a semaforului. De-a lungul timpului, cei mici au fost o trânta permanentă a acestor accidente care au avut consecințe grave sau foarte grave. Vinovatul principal a fost lipsa educației rutiere făcuta la timpul potrivit.

Acțiunile specifice pietonilor, modul de deplasare a copiilor de acasă la unitatea de învățământ și invers, alegerea locurilor de joacă, necesitatea evitării traversării prin fața ori prin spatele autovehiculelor cu gabarit, oprite pe carosabil, care sunt locurile unde se pot juca în siguranță, marcajele și semnele rutiere pe care trebuie să le cunoască și să le respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, precum și riscurile la care se expun în cazul nerespectării acestora, sunt doar câteva probleme ce vor fi dezbătute in fața copiilor.

De aceea, prin aceste activități sperăm ca cei mici să devină cu adevărat maturi în toată puterea cuvântului în ceea ce privește circulația rutieră și să conștientizeze că „VIAȚA ARE ÎNTOTDEAUNA PRIORITATE!

Comments

comments