Poliția Argeș reia programul cu publicul

Începând cu data de 25 mai 2020, ghișeele de lucru cu publicul de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș își reiau activitatea, cu unele limitări specifice măsurilor în vigoare pentru perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19. În continuare se recomandă ca depunerea actelor să se realizeze preponderent prin mijloace care asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

”Reamintim că pentru accesul în instituţie, persoanele care doresc să se adreseze poliţiştilor din cadrul ghişeelor de lucru cu publicul, au obligaţia de a purta mijloace de protecţie individuale (mănuşi, mască, pix propriu), precum şi de a respecta regulile şi de a utiliza mijloacele puse la dispoziţie în incinta instituţiei (păstrarea unei distanţe de siguranță, utilizarea dezinfectantului disponibil în holul de acces, prezentarea documentelor doar la solicitarea lucrătorului de la ghișeu).

PENTRU FIECARE DOMENIU este necesar să verificați secțiunea dedicată demersului de care aveți nevoie, iar secțiunea referitoare la program face referire doar la orarul normal de lucru, fără restricții.

Vă adresăm rugămintea de a conștientiza importanta măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar, fiind generate de instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul României.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si vă asiguram de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea cererilor dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, vă mulțumim pentru sprijin și înțelegere.

Situația în funcție de ghișee se prezintă după cum urmează:

Ghișeul pentru obținerea Certificatelor de cazier judiciar și a Adeverințelor de integritate, aflat în responsabilitatea Serviciului Cazier Judiciar și Evidență Operativă:

În conformitate cu art. 14 din Decretul Prezidenţial din 16.03.2020, „se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență” (inclusiv a certificatelor de cazier judiciar). Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.

De asemenea, conform art.45, alin.1 din OUG 70/2020, respectiv art. 4, alin.5 din Legea 54/2020, ,,valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.”

Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar în vederea depunerii la dosare de licitație, etc. , la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sanătate, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar, în baza consimțământului expres al reprezentantului persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar.

Informații suplimetare pot și accesate la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/utile/documente-necesare-eliberarii-de-acte/cazier-judiciar-persoane-fizice-certificate-de-integritate.

Ghișeul de Restituire a permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare, respectiv de Testare a persoanelor în vederea reducerii perioadei de suspendare a permisului de conducere, aflat în responsabilitatea Serviciului Rutier Argeș:

Stadiul procesării cererilor și relații suplimentare, în funcție de situația întâlnită, pot fi verificate telefonic la numărul: 0248.607.000 (interior 20229 sau 20228, în intervalul orar 08.00-16.00).

Testarea persoanelor în vederea reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se va efectua în continuare în zilele de marți, începând cu ora 10:00, respectiv joi, începând cu ora 16:00.

Cei care doresc să se înscrie pentru susținerea testării de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Rutier Argeș, din Pitești, str. Victoriei nr. 60, cu 30 de minute înainte de începerea testării, în vederea înscrierii la testare, care va avea loc în zilele de marţi şi miercuri, începând cu ora 10:00, respectiv joi începând cu ora 16:00.

Modele de cereri pot fi accesate gratuit la link-ul https://ag.politiaromana.ro/ro/utile/informatii-de-la-politia-rutiera.

Ghișeul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase:

Începând cu data de 26 mai 2020, activitatea de relaţii cu publicul a fost reluată, conform programului :
Marti : 09.00-12.00
Joi: 10.00-12.00, respectiv 14.00-16.00

De asemenea, conform art.45, alin.1 din OUG 70/2020, respectiv art. 4, alin.5 din Legea 54/2020, ,,valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.”
Mai multe informații pot fi accesate gratuit la link-urile: https://ag.politiaromana.ro/ro/utile/documente-necesare-eliberarii-de-acte/modele-de-cereri-si-documente-privind-activitatea-de-la-serviciului-arme-explozibil-si-substante-periculoase 

Ghișeul Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului Ordine Publică:

Activitatea de relaţii cu publicul a fost reluată conform programului normal, astfel:
Marti : 08.30-12.00
Joi:  13.00-15.00

Atestatele pentru înscrierea la cursurile de agent de securitate și pentru avizarea ca agent de pază, precum și documentația necesară avizării societăților comerciale cu obiect de activitate prestări de servicii în domeniul pazei obiectivelor și bunurilor, se pot obține conform programului normal.
Mai multe informații pot fi accesate gratuit la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/utile/documente-necesare-eliberarii-de-acte/modele-documente-privind-activitatea-serviciului-ordine-publica”, transmite Poliția Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here