Poliția Argeș avertizează! Atenție la escroci!

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal privind sâvărșirea infracțiunii de înșelăciune. Din cercetări s-a stabilit că pe 21 ianuarie, în jurul orei 18:00, un bărbat de 49 de ani, din București, ar fi solicitat unei vânzătoare de la un magazin alimentar de pe raza comunei Bascov să îi schimbe o sumă de bani, după care, sub pretextul că ar fi solicitat schimbul în bancnote cu valoare mai mică, i-a returnat banii schimbați, după ce și-ar fi însușit o parte din bani.

Reamintim că la data de 30 ianuarie, după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, poliţiştii argeşeni vă recomandă:
– evitaţi efectuarea schimburilor de monedă sau banconote către persoane suspecte;
– în cazul în care consimţiţi un astfel de schimb, când primiţi suma solicitată, număraţi cu atenţie bancnotele, înainte de eventiala restituire a banilor spre renumărare. De regulă, atunci se realizează înlocuirea sumei iniţiale, iar sub diverse pretexte, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată!
– de asemenea, nu schimbați valută la persoane neautorizate. Pentru un câștig derizoriu, riscați să primiți bancnote contrafăcute sau să fie sustrasă o parte din sumă în timpul numărării.
– totodată, atunci când vi se oferă bunuri la un preț derizoriu, în locuri sau împrejurări dubioase, nu dați curs unor asemenea oferte. Pe lângă riscul de a fi păcăliți prin sustragerea unei părți din suma de bani, bunurile pot să nu corespundă sau să provină din furt. Rețineți zicala: ,,ceea ce pare prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa și este!”
– tot din categoria înșelăciunilor, acordați o atenție sporită unor metode ca ,,accidentul”, ,,coletul”, ,,Pomana”, ,,Instalatorul” sau alte asemenea pretexte prin care persoane rău-voitoare câștigă încrederea victimelor și pătrund, cu acceptul persoanelor vătămate, în locuințele acestora. Discutați în familie despre astfel de situații, pentru a le putea evita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here