Vineri, 10 octombrie, s-a deschis „Toamna Piteşteană“, un eveniment care a ajuns deja la a noua ediţie şi care se doreşte a fi o manifestare câmpenescă.

Astfel, până pe 19 octombrie, piteşenii care doresc să-şi încânte papilele gustative cu pastramă şi must sunt aşteptaţi în Piaţa Vasile Milea, unde au fost amenajate 17 terease. De altfel, cei 170 de producători, care participă la această sărbătoare a toamnei, îmbie trecătorul cu diverse produse de la brânză, legume, fructe până la miere. Totuşi „vedetele“ culinare rămân pastrama, micii şi mustul.

Dacă popularii mititei sunt mai ieftini, 3 ron bucata, pastrama de oaie costă 7 ron doar o 100 de grame. Mustul rubiniu şi dulce te „invită“ să-l deguşti din pahare, care se vând cu sume între 2 lei şi 4 lei. Gospodinele care încă mai păstrează tradiţia preparării conservelor de iarnă, găsesc şi ele la Toamna Piteşteană diverse sortimente de legume şi fructe, la preţuri care fac concurenţă celor practicate în pieţele din Piteşti. Mai scumpă se dovedeşte a fi mierea, a cărei producţie a fost mai scăzută anul acesta din cauza ploilor. Producătorii au afişat preţuri între 12 ron şi 50 de ron, şi speră ca acestea să nu influenţeze prea mult vânzările. Îndiferent ce stand vă va atrage atenţia, buna dispoziţie va fi întreţinută de interpreţii de muzică populară ce vor evolua pe scena amenajată în Piaţa Vasile Milea. Pentru această manifestare, Consiliul Local a alocat un buget de 20.000 de ron.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI