Podul de la Valea Mare – Ștefănești este realizat în proporție de 98%. Acesta a fost finanțat cu fonduri de la bugetul consiliului și de bugetul de stat, prin PNDL II. Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, au mers să vadă, la fața locului, care este stadiul lucrărilor.

“Construirea acestui pod era mai mult decât necesar. Principalii beneficiari sunt locuitorii orașului Ștefănești care astfel au o variantă mult mai rapidă de a ajunge la Mioveni. Însă, ruta Pitești – Valea Mare – Făgetu – Mioveni este folosită și de cetățenii din Mioveni și Pitești pentru a evita aglomerația de pe drumul național DN 73, mai ales la orele de vârf”, a precizat președintele Ion Mînzînă.

Valoarea totală a acestei investiții a fost de 2.707.690 lei. Lucrările au început la mijlocul lunii martie 2020.

Consiliul Județean Argeș are în implementare nouă contracte cu finanțare prin PNDL II, contracte a căror valoare depășește 141 de milioane de lei. Dintre acestea, până la această oră, au fost finalizate lucrările la podul pe DJ 731 B Sămara – Băbana – Cocu, drumul județean DJ 702 A Ciupa – Rătești și drumul județean DJ 703 B Șerbănești – Siliștea.

Comments

comments