PNRR va fi discutat cu reprezentanţii PSD. Marcel Ciolacu a confirmat întâlnirea cu Florin Cîțu

PNRR va fi discutat cu reprezentanţii PSD. PNRR va fi discutat astăzi, pentru prima dată, de Guvern, cu principalul partid de opoziţie. Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a confirmat că acceptă invitaţia premierului Florin Cîţu şi a spus că va fi însoţit de mai mulţi specialişti ai partidului, dar va aduce cu el şi doi reprezentanţi ai IMM-urilor şi ai sindicatelor.

PSD ar vrea să impună câteva schimbări în planul românesc şi ar dori să afle şi de ce proiectele de irigaţii nu ar fi incluse în PNRR. Marcel Ciolacu l-a acuzat pe ministrul de resort că s-ar fi dus nepregătit la Bruxelles:

Marcel Ciolacu: Vreau să ştiu de la primul ministru, dacă dl Oros, când s-a deplasat la Bruxelles, s-a deplasat cu proiectele cele mai bune pentru a prinde sistemul de irigaţii în PNRR. Din informaţiile pe care le avem noi de la Comisia Europeană, s-a dus nepregătit la aceste discuţii. 

Întalnirea de la Palatul Victoria ar urma să înceapă la ora 15:00 şi va avea loc după ce social-democraţii au cerut insistent să fie consultaţi în ceea ce priveşte documentul, pe care ar dori ca şeful guvernului să-l prezinte şi în parlament, însă, ieri, premierul Florin Cîţu nu era convins că reprezentanţii PSD vor veni la discuţii:

Flroin Cîţu: Nu vreau să-mi aduc aminte că am fost cel care la buget i-a spus dlui Ciolacu să vină să-i prezint bugetul, n-am nimic de ascuns, nu a venit. Când a fost vorba în pandemie de specialişti în sate, am spus că sunt dispus să ascult soluţiile PSD, nu a venit, să vedem dacă PSD va da curs invitaţiei să discutăm despre un program care îi interesează pe toţi. 

A doua variantă a planului românesc de relansare după pandemie trebuie despusă la Bruxelles până la sfârşitul lunii şi au loc discuţii şi negocieri intense cu responsabilii europeni pentru cele 30 de miliarde de euro şi reformele pe care le însoţesc.

La ora 09:30, premierul avea programată o discuţie online cu vicepreşedintele executiv al Comisiei, Margreth Vestager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.