Echipa PNL Argeş a participat astăzi la Vila Florica din Ştefăneşti, la comemorarea marelui om politic Ion I.C. Brătianu. În cadrul acestui eveniment, au fost depuse coroane de flori din partea conducerii Partidului Naţional Liberal şi, de asemenea, a avut loc un simpozion ce a avut ca temă personalitatea unuia din principalii ctitori ai României Mari.

Dominând viaţa politică a României mai bine de două decenii, Ion I.C. Brătianu a fost una din cele mai complexe personalităţi politice din istoria noastră. Purtând pe umeri importanţa numelui său, Ion I. C. Brătianu s-a impus în întreaga clasă politică a vremii, vocea sa fiind ascultată la cel mai înalt nivel, însuşi Regele Ferdinand I fiind puternic influenţat în deciziile sale de fruntaşul liberal, pe care îl considera „Zodia bună a României” „Rege neîncoronat” al României, principal ctitor al României Mari, Ion I.C Brătianu a fost numit de istorici cel mai mare om politic şi bărbat de stat al României din toate timpurile, „o adevărată şcoală politică”.

pnl2

Cea mai potrivită imagine de ansamblu, pentru a conchide evocarea personalităţii lui Ion I. C. Brătianu, este caracterizarea pe care ministrul Franţei la Bucureşti, contele de Saint-Aulaire, i-a făcut-o fruntaşului liberal: „Excela în a câştiga fără să-şi facă duşmani. Viitorul apropiat mi-a descoperit în el cele mai înalte calităţi, care îl fac unul din marii oameni de stat ai generaţiei sale, mult mai mare decât cei “trei mari”: Wilson, Lloyd George, Clemenceau. Nimic mai natural: la ţări mici, oameni mari.”

Comments

comments