Anul trecut, omului de afaceri Constantin Pănescu nu i-a venit să-şi creadă ochilor, când în curtea firmei sale, Metabet, din Tudor Vladimirescu, o volă care abia se pusese în mişcare a fost, pur şi simplu, înghiţită de pământ într-o fracţiune de secundă. Misterul craterului de peste 8 metri din curtea Metabet a fost repede elucidat: o conductă de canalizare a SC Apă – Canal 2000 SA, care traversa curtea firmei lui Pănescu s-a prăbuşit din cauza stării avansate de degradare şi a cedat sub greutatea utilajului de mare tonaj. Dacă şoferul volei s-a ales doar cu o sperietură zdravănă, iar utilajul a necesitat reparaţii serioase, nu aceasta a fost cea mai mare pagubă provocată celor de la Metabet, care au fost nevoiţi să-şi oprească întreaga activitate până la remedierea avariilor şi astuparea gropii de către cei de la Apă – Canal.
După cum ne-a declarat chiar omul de afaceri Constantin Pănescu, printre pagubele produse atunci s-a numărat şi blocarea accesului la una din secțiile sale, avarierea mai multor cabluri electrice și de telefonie. Cum era şi normal, Constantin Pănescu şi-a evaluat pagubele şi le-a cerut celor de la Apă – Canal despăgubiri de 4 miliarde de lei vechi.
Pentru că directorul de atunci, Gelu Mujea, nici nu a vrut să audă de daune, Pănescu a dat Apă – Canal în judecată. Instanţa a trimis la faţa locului un expert pentru a evalua pagubele suferite de Metabet, iar, în luna septembrie, cele două părţi vor apărea în faţa judecătorilor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI