Comunicat de presă PMP Argeș: Tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, în care și-au pierdut viețile zece oameni, iar alți șapte se află în stare gravă, readuce în prim-plan mai multe aspecte ale aceleiași probleme: aceea că românii sunt batjocoriți în spitale de ani buni din cauza ineficienței ultimelor Guverne implicate în gestionarea sistemului public de sănătate. Din păcate, în zilele noastre, orice act medical normal pentru lumea civilizată din care pretindem că facem parte, a ajuns să fie o excepție! PMP Argeș transmite sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț și anunță că, din respect pentru victime, a suspendat astăzi orice activitate electorală!

Florian Bichir: ”Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se putea și se poate întâmpla în oricare alt spital din România, inclusiv în Argeș”

“După tragediile de la Colectiv și Maternitatea Giulești, asistăm la încă un episod al unui film de groază numit “Spitale Ucigașe!”, un film intrat deja în rutina vieții de zi cu zi în România, regizat de politicienii care se perindă într-o alternanță diabolică la conducerea țării. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se putea și se poate întâmpla în oricare alt spital din România, inclusiv în Argeș, pentru că sănătatea românilor a devenit o afacere în care se rulează foarte mulți bani, gestionată politic și negociată în birourile managerilor de spitale, ale sediilor de partide sau ale marilor companii din domeniu”, a declarat Florian Bichir, candidatul PMP Argeș la Senatul României.

PMP Argeș nu dă verdicte în acest caz, dar nu poate sta impasibil și să nu amintească românilor modul în care sunt finanțate discreționar spitalele, cum sunt numiți managerii acestora, sau cum se fac achizițiile de echipamente și medicamente – totul în funcție de culoarea politică. Oare culoarea politică a ajuns să aibă dreptul de a decide asupra vieții noastre? De când? Și cum de am permis noi, cetățenii, acest lucru?

Cătălin Bulf: ”Românii nu trebuie să uite că prin mai, inclusiv în Argeș, în loc să se lupte cu virsusul SARS-COV-2, PSD se “bătea” cu Guvernul să nu pună manageri de spitale, ci să le lase pe mâna baronilor locali”

„Să nu uităm că la Spitalul de la Piatra Neamț în care au murit zece oameni s-au perindat opt manageri doar anul acesta și nu spre binele pacientului, ci pentru a trata exclusiv boala politicienilor avizi de putere și procente electorale! Românii nu trebuie să uite că prin mai, inclusiv în Argeș, în loc să se lupte cu virsusul SARS-COV-2, PSD se “bătea” cu Guvernul să nu pună manageri de spitale, ci să le lase pe mâna baronilor locali. Am privit cu îngrijorare, aseară, reacțiile celor direct implicați în încercarea disperată de a găsi, în fața camerelor de televiziune, cauzele tragediei și de a încropi acuze. Jenant, cum își bat politicienii joc de sănătatea, de viața românilor, cum au transformat, fără pic de rușine, dreptul la sănătate într-un sistem betonat cu interese de partid și protejat de legături puternice în media și politic! Românii trebuie să înțeleagă faptul că, după acest nou episod tragic, sistemul de sănătate din România trebuie reformat din temelii, iar acest lucru nu poate fi făcut tocmai de aceia care și-au bătut joc de el în ultimii 20 ani”, a declarat Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș și candidat la Camera Deputaților.

Material realizat de Editura Realitatea Argeșeană la comanda PMP – Organizatia Județeană Argeș, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200012.

Comments

comments