Plutonier major Dumitru Marius îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş din data de 01.04.1995, îndeplinind funcţia de subofiţer operativ principal. La sfârşitul săptămânii trecute, jandarmul argeşean a împiedicat un masacru în Piteşti. Un ofiţer DIPI şi-a bătut soţia, a împuşcat doi oameni şi a dat foc locuinţei. Fără intervenţia jandarmului argeşean, mobilizat să intervină de urgenţă, incidentul se putea transforma într-un masacru. Jandarmul Marius Dumitru a avut o reacţie extrem de rapidă: s-a repezit asupra ofiţerului DIPI, punându-şi viaţa în pericol, i-a smuls pistolul din mână şi l-a pus la pâmânt, împiedicând astfel un masacru.

Jandarmul argeşean nu a vrut să comenteze cazul, însă colegii spun că este un angajat exemplar. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, pe parcursul activităţii desfăşurate, jandarmul argeşean a avut o evoluţie profesională foarte bună, fiind preocupat de îndeplinirea atribuţiilor specifice la standarde înalte, precum şi de pregătirea sa profesională şi dobândirea de noi cunoştinţe. Pentru rezultatele obţinute a fost recompensat de-a lungul timpului cu soldă de merit, mulţumiri şi citare prin ordinul de zi pe unitate.

Plutonier major Dumitru Marius manifestă conştiinţa serviciului public, executând activităţi complexe şi dovedind abilităţi de rezolvare practică a atribuţiilor ce-i revin prin identificarea celor mai bune soluţii pentru buna desfăşurare a activităţii. În exercitarea atribuţiilor sale cunoaşte şi aplică reglementările legale în domeniu, respectă etica şi deontologia profesională, normele şi obligaţiile specifice activităţii profesionale. Acceptă responsabilităţile şi este dispus la efort pentru realizarea obiectivelor postului, realizează lucrări de bună calitate, este sincer şi organizat. Are un comportament integru, o conduită corectă şi o comportare demnă în familie şi în societate, se bucură de încrederea şi respectul colegilor săi.

Comments

comments