Un mai vechi proiect la care Norris Măgeanu – strănepotul celebrului pălărier – visa, a prins viaţă.

A fost realizat un documentar despre renumitele pălării fabricate la Câmpulung, în perioada interbelică. Toate informaţiile despre secretul confecţionării pălăriilor lui Măgeanu au fost adunate cu migală şi răbdare de criticul de artă Adina Nanu şi prezentate într-un amplu documentar. Astfel, o sută de ani de tradiţie au fost desecretizaţi în data de 2 ianuarie 2013, pe postul local de televiziune Muscel TV.

La realizarea acestui material de televiziune, care a primit tot sprijinul familiei Măgeanu, au mai contribuit atât designerul Kristina Dragomir, a cărei pasiune pentru confecţionarea pălăriilor ca accesorii la propriile creaţii vestimentare a devenit deja extrem de cunoscută, cât şi stilistul Ovidiu Buta, director al revistei GQ şi jurnalist de modă. Cu toţii au muncit luni bune la crearea documentarului intitulat „Pălăriile vieţii noastre”, un film în cadrul căruia povestea fiecărei pălării din magazinul „La Măgeanu” este relatată de fiul celebrului pălărier, bunicul lui Norris Măgeanu.
Deja, la acest moment, materialul de televiziune a înregistrat multe aprecieri, iar strănepotul celui care a făcut posibil ca oraşul Câmpulung să devină gazda filmului „Titanic Vals” vrea ca documentarul să ajungă şi pe marile posturi de televiziune.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI