Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunţat cum va evolua vremea în următoarele zile.

După codurile galbene sau chiar portocalii de ploi şi vijelii de săptămâna trecută, fenomenele meteo extreme vor contiua să îşi facă simţită prezenţa în continuare.

Următoarele zile vor fi marcate de instabilitate și de ploi, după cum se arată prognoza meteo. Aceste precipitații sunt însă normale pentru luna iunie care, spune șefa ANM, este una care, în medie, aduce cantități mari de apă pe metru pătrat. Și chiar dacă a plouat deja la începutul lunii, nu s-a atins încă media de precipitații pentru această lună!

”Am avut o perioadă de instabilitate accentuată, dar să nu uităm că luna iunie este cea mai instabilă lună din calendar și cu cele mai mari cantități de ploi din punct de vedere statistic. Chiar dacă am simțit că a plouat foarte mult în iunie, încă mai este loc să plouă și în acord cu statistica și în acord cu prognoza de sezon. Să fim optimiști și să ne bucurăm de vremea frumoasă ce va veni după episodul de ploaie –・care este posibil să se întindă și să acopere și primele zile ale săptămânii viitoare. De miercurea viitoare, însă, avem vești bune și sperăm ca vremea să devină pentru o perioadă mai stabilă, frumoasă și temperaturile să înceapă să crească, să se apropie de pragul de 30 de grade Celsius, poate chiar să îl depășească spre sfârșitul săptămânii viitoare”  a anunțat directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI