Conform avertizării meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 19 – 21 aprilie, ora 10, temporar vor fi precipitaţii în județul Argeș. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona de munte, 50…60 l/mp. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul județului va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19 – 20 aprilie), în zonele deluroase se pot semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h.

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş vă recomandă:
-Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
-Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).
-Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.
-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.
-Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
-Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Comments

comments