Platforma pentru programarea la vaccinare nu funcționează. Reacția oficială a STS. Platforma pentru programarea persoanelor care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la scurt timp după ora 15, ora la care autoritățile anunțau că va fi disponibilă. La scurt timp STS, care au dezvoltat platforma, a precizat că aceasta nu s-a blocat, ci este în procedură de actualizare.

A doua etapă de vaccinare a început cu haos și confuzie. Cele 750 de centre de vaccinare promise nu sunt gata, primarii nu au bani să plătească medicii, pentru că ordonanța care stabilește acest lucra va fi adoptată astăzi de Guvern. Mai mult decât atât, platforma pentru programarea persoanelor care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la scurt timp după ora 15.

STS: “Platforma este în curs de actualizare”

Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS precizează că, întrucât trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu ora 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

„Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”, arată STS.

Precizările vin în contextul în care platforma nu poate fi accesată încă. În paralel, medicii de familie spun că pacienții îi sună continuu solicitând indicații despre modalităţile de programare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI