În cursul lunii noiembrie, angajați ai uzinelor Dacia de la Mioveni s-au mobilizat într-o ampllă acțiune de voluntariat și au plantat 1 000 de puieți (molizi, mesteceni, stejar roșu, paltini și plopi). Arbuștii au fost aleși în funcție de tipul de sol și în armonie cu vegetația deja existentă.

“€Dorim să îmbunătățim calitatea aerului, atât pe platformă, cât și în orașul Mioveni, să avem grijă de natură, de mediul înconjurător, de noi și de copiii noștri. În ultimii zece ani, la nivelul Groupe Renault România, au fost plantați peste 270 000 de copaci pe sit-urile unde ne desfășurăm activitatea și se află comunitățile noastre. Îndemnul meu este să fiți cât mai sensibili cu natura înconjurătoare și să petreceți cât mai mult în natură, lăsând să crească ceva în urmă », a declarat Christophe Dridi, presedinte director general Dacia si director general Groupe Renault Romania, participant la actiunea de voluntariat desfășurată pe platformă.

Uzina Vehicule Dacia

Angajații și clienții se află în centrul transformărilor Uzinei Vehicule Dacia. O uzină modernă și mai adaptată schimbărilor, cu multe dintre procese de fabricație, automatizate. De-a lungul a peste cinci decenii, uzina a produs peste 6,8 milioane de vehicule. S-au fabricat generații din 8 modele diferite : Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon și pick-up), Dacia Sandero și Dacia Duster. În cadrul aceleiași uzine sunt produse piese și colecții de piese necesare asamblării gamei Global Access în alte uzine ale Groupe Renault din lume. În prezent, 1 vehicul iese de pe banda de Montaj la fiecare 54 de secunde, iar peste 90% din producția uzinei este exportată.

Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia

Cea mai complexă uzină a Groupe Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. În cele patru departamente ale uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume. Uzina folosește sistemul de producţie comun uzinelor din cadrul Alianţei Renault Nissan Mitsubishi, Alliance Production Way (APW). În 2018, uzina a produs în total 559.000 motoare (Energy TCe și K7), 432.000 de cutii de viteze şi 747.000 de şasiuri.

Direcția Logistică România din cadrul platformei industriale Dacia de la Mioveni are ca principală misiune asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a procesului de comandă/aprovizionare şi transport de piese pentru fabricația vehiculelor şi a componentelor mecanice în Uzinele Dacia de la Mioveni, precum şi în cele 24 de uzine ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi care produc vehicule din gama Global Access la nivel internaţional. Totodată, Direcția Logistică România deservește direcția Comercială prin organizarea şi expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua autorizată de vânzări din România și din afara țării.

Comments

comments