Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi discutat azi în Parlament

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi discutat azi în Parlament. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care România ar urma să primească 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, ajunge azi în parlament.

Pentru început, acesta va fi prezentat în comisia de resort, unde ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea, va prezenta principalele domenii care vor beneficia de finanţare europeană prin acest plan.

Aceasta în contextul în care există o dispută între PSD şi guvern privind dezbaterea în Legislativ a acestui proiect major pentru dezvoltarea ţării.

Premierul Florin Cîţu a spus din nou, luni, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un atribut exclusiv al Executivului, în timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, avertizează că dacă PNRR nu ajunge în plenul celor două Camere, parlamentarii social-democraţi nu vor vota documentul care prevede majorarea contribuţiei României la bugetul Uniunii Europene.

Marcel Ciolacu:” Ce se întâmplă cu acești bani? Ce reprezintă aceste noi taxe și unde se vor duce acești bani în Planul Național de Redresare și Reziliență? Nu este un lucru de şantaj, este un lucru normal. Până acum, Planul Național de Redresare și Reziliență în state precum Franța, Italia, Belgia a trecut prin parlamentele naţionale.”

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost subiectul principal şi în şedinţa de luni a coaliţiei majoritare.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că dezbaterile pe această temă sunt avansate şi în scurt timp forma finală a documentului va fi prezentată şi discutată cu şeful statului şi apoi va fi trimisă Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here