Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a depus astăzi plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în cazul scandalului de la școala din Pitești. Organizația non-guvernamentală aduce acuzații grave împotriva a patru dintre părinții elevilor din clasa a VII-a, pe care îi acuză de șantaj și incitare la ură. Conducerea CEDCD susţine că respectivii și-au folosit propriii copii și pe colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități.

Cazul elevului se află în lucru la CEDCD din prima jumătate a anului 2016, timp în care au fost realizate nenumărate demersuri pe cale administrativă de mediere a situației la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Între timp, elevii au fost de acord să se întoarcă la ore, iar părinţii copilului cu probleme comportamentale au acceptat să îşi ducă fiul la o evaluare medicală. În paralel, inspectoratul şcolar a anunţat că elevii care au refuzat să meargă la cursuri s-ar putea alege cu note scăzute la purtare şi vor fi trimişi la psiholog pentru că s-au revoltat împotriva unui coleg.

„€S-a stabilit împreună cu părinţii să beneficieze de o săptămână de repaus, perioadă în care va merge la spital pentru o evaluare şi în urma evaluării se va stabili care este parcursul copilului. În această perioadă, copilul este scutit medical. Ceilalţi au intrat la ore” spune Alin Vlad, directorul școlii.

Comments

comments