Piteștiul, singurul oraș din țară ce a obținut finanțare pentru 3 creșe noi!

Primarul Cristian Gentea a anunțat azi, la prezentarea raportului pentru primii doi ani de activitate, că Piteștiul este singurul oraș din țară ce a reușit să obțină finanțare pentru construirea a nu mai puțin de 3 creșe noi, cu un total de 130 locuri.

Astfel, se află în derulare contractele de proiectare și execuție lucrări pentru „Proiect tip „Construire creșă medie”, Bd. Eroilor, nr. 26-28, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, municipiul Pitești, județul Argeș” și „Proiect tip „Construire creșă mică”, localitatea Pitești, cartier Găvana, str. Alunului, județul Argeș, str. Paltinului, Parcare/Spațiu verde/Alee acces-Complex Albina”, obiective finanțate de C.N.I.A.

A fost aprobat la finanțare, în cadrul PNRR, proiectul „Construire creșă mică”, localitatea Pitești, Bd. Petrochimiștilor, nr. 23, jud. Argeș, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, cu o valoare totală de 886.810,72 lei.

S-a înființat, prin H.C.L. nr. 225/23.06.2022, Creșa Pitești – unitate de învățământ cu personalitate juridică, în cadrul căreia funcționează toate cele 11 creșe publice din municipiul Pitești, a căror capacitate totală este, în prezent, de 580 locuri.:

40 de locuri au fost înființate în perioada 2021-2022:20 de noi locuri în Creșa nr. 6 Trivale și 20 de noi locuri în Creșa nr. 18 Prundu.

În 2022 s-au realizat investiții, lucrări şi dotări în cadrul creșelor publice din Pitești, în valoare totală de 581.660 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here