Piteștiul își depune candidatura pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin!

21 de echipe în competiție la Pitești Arena, la Sala Sporturilor Trivale „Georgel Ziguli”, dar și la Sala Polivalentă Universitară – sala de sport a Universității din Pitești, au oferit și oferă, până în 13 august, meciuri de înaltă clasă!

Ca gazdă, în numele piteștenilor, îmi exprim bucuria pentru aprecierile unanime ale reprezentanților celor 21 de țări participante: au avut „condiții excepționale de cazare și desfășurare a evenimentelor sportive într-un oraș curat și frumos”! Și, pentru că România s-a calificat în sferturile de finală, bucuria noastră este dublă!

Este cel mai potrivit moment să anunț că Piteștiul își depune candidatura pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin!

Ne dorim ca Piteștiul să devină un oraș al sportului! Organizarea unor astfel de evenimente are un impact pozitiv: pe de o parte, avem șansa unor spectacole sportive excepționale, pe de alta, este benefic pentru piața turistică locală! Am constatat că Pitești Arena aduce o cerere în creştere pentru serviciile de cazare și masă și contribuie la atragerea turiştilor străini pe viitor.

Mulțumesc partenerilor noștri – Federația Română de Baschet și Federația Internațională de Baschet, felicit toți sportivii oaspeți în orașul nostru și doresc succes viitoarelor inițiative și proiecte!” – a anunțat primarul Cristian Gentea la conferința de presă dedicată evenimentului.

Campionatul European de Baschet U16 Masculin: peste 20 de echipe din întreaga Europă, încântate de condițiile oferite de gazda competiției, municipiul Pitești!

FIBA U16 European Championship 2023, Division B, se desfășoară, în perioada 4 – 13 august, la Pitești, meciurile internaționale din cadrul acestei întreceri continentale având loc la Pitești Arena, la Sala Sporturilor Trivale „Georgel Ziguli”, dar și la Sala Polivalentă Universitară.

Echipa națională a României a trecut de faza grupelor, fiind calificată în sferturile de finală, programate pentru data de 11.08.2023. Semifinalele vor fi susținute în data de 12.08.2023, în vreme ce finalele se vor desfășura în data de 13.08.2023.

Astăzi, 10 august, în cadrul conferinței de presă susținute la Primăria Pitești, reprezentanții celor 21 de țări participante în competiție și-au exprimat aprecierea pentru condițiile foarte bune oferite de către orașul gazdă: organizare excepțională, în toate aspectele legate de buna desfășurare a campionatului.

Au vorbit, în cadrul conferinței, și oficialitățile prezente din partea partenerilor municipalității piteștene în organizarea evenimentului sportiv de prestigiu: Carmen Tocală – președinte a Federației Române de Baschet și vicepreședinte a Federației Internaționale de Baschet, Sandra Velcheva și Emir Turam  – reprezentanți FIBA, Liviu Puicu – Secretar General Adjunct al FRB, managerul de turneu Cătălin Burlacu și Dragoș Șerban, director FC Argeș. Aceștia au mulțumit administrației locale pentru colaborarea excelentă și pentru susținerea acordată sportului de înalt nivel, prin infrastructura sportivă creată, Piteștiul fiind, timp de două săptămâni, capitala europeană a baschetului masculin U16.

Pentru orașul nostru, organizarea unor astfel de evenimente are impact pozitiv atât ca imagine, cât și din punct de vedere turistic și economic, Piteștiul bucurându-se, în aceste zile, nu doar de spectacole sportive deosebite, dar și de oaspeți numeroși, veniți din toate colțurile Europei – sportivi, familiile și fanii lor, dar și scouteri de peste Ocean.

Astfel, odată cu felicitările prilejuite de calificarea echipei naționale în sferturile de finală, edilul Cristian Gentea a anunțat, în cadrul conferinței, și depunerea candidaturii Piteștiului pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin.

Toți fanii baschetului și nu numai sunt așteptați, în acest final de săptămână, să vină în Sala Polivalentă Pitești Arena și să susțină naționala României în cursa pentru accederea pe prima scenă continentală, accesul publicului în toate cele trei arene sportive din Pitești fiind liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.