Oraşele Braşov, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu şi Piteşti sunt cele mai căutate oraşe din România, aşa reiese din studiul “Oraşe şi cartiere din România”, publicat de platforma online Storia.ro.

Informaţiile au fost culese online, timp de zece luni de zile, pe baza unui chestionar la care au răspuns 260 de mii de respondenţi din toata ţara, marja de eroare fiind de 0,2%.

Managerul platformei de anunţuri imobiliare, Dan Puica: “Top 5 oraşe din România, pe media criteriilor măsurate de către noi sunt Braşov, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu şi Piteşti.”

La coada clasamentului se regăsesc Alexandria, Focşani, Brăila, Călăraşi şi Reşiţa.

Bucureştiul este un oraş al extremelor, deşi cartiere bucureştene se regăsesc adesea în Top 5 cartiere, la nivel naţional.

Cele mai bune scoruri au fost înregistrate pe partea de siguranţă şi acces la magazine.
Cu alte cuvinte, România este o ţară sigură, în care shoppingul este uşor de accesat.
La coada clasamentului, din nefericire, stau costul traiului zilnic şi accesul la facilităţile medicale.

Cele mai bune servicii de transport din România se găsesc în Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, potrivit studiului „Orașe și cartiere„€ realizat de Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la servicii de transport în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

Clasamentul primelor zece orașe este completat de Sibiu, Timișoara, Ploiești, Pitești, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia, în timp ce la polul opus se află Alexandria, Drobeta Turnu Severin și Călărași, acestea fiind cele mai dezavantajoase trei orașe din punct de vedere al serviciilor de transport.

Comments

comments