La Filarmonica Pitești se desfășoară, astăzi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, adunarea generală a „Erasmian European Youth Parliament (EEYP) – Parlamentul European al Tinerilor – Erasmus”, un proiect european la care Colegiul Național „I.C. Brătianu”, al cărui elev am fost, este parte.

Cei peste 60 de elevi-parlamentarii vor adopta, după dezbateri, o rezoluție cu tema „Inovație și Tranziție”, pornind de la domenii precum Inovație economică, Infrastructură și protecția mediului, Sănătate și protecție socială, Inovație în educație și piața muncii, Inovație în afaceri externe și securitate, Inovație în agricultură și resurse.

EEYP s-a desfășurat până acum la Rotterdam – 2008 și 2009, Torino – 2010, Anvers – 2011, Praga – 2012, Rotterdam și Girona – 2013, Rotterdam și Praga – 2014, Davos – 2015, Rotterdam și Hamburg – 2016 și, în 2017, la Girona și Pitești. Rolul proiectului este de a-i conștientiza pe tineri despre rolul pe care-l au în cadrul comunității europene.

Țin să o felicit pe doamna profesoară de informatică Nicoleta Voica pentru modul în care a organizat acest eveniment desfășurat timp de o săptămână în premieră în România!

Comments

comments