Pitești. Vechile autobuzele galbene MAZ au fost parcate la garaj definitiv!

„De astăzi, 12 iulie 2023, se vor retrage din circulație ultimele 4 autobuze MAZ 103, care au intrat în exploatare în anul 2003, respectiv 2005, atingând un rulaj de peste 14.779.543 de kilometri. Măsura răspunde în mod pozitiv solicitărilor cetățenilor municipiului Pitești” anunță Primăria Pitești.

În prezent, flota de autobuze utilizată în transportul public local de persoane din municipiului Pitești și din celelalte localități în care operează transportul metropolitan este compusă dintr-un număr total de 130 de autobuze, toate dotate cu instalații de climatizare, podea coborâtă pentru accesul facil al călătorilor, platformă de acces pentru persoanele cu dizabilități și sisteme de siguranță la închiderea și deschiderea ușilor și la plecarea autobuzelor din stații.

În structura parcului auto, Publitrans 2000 S.A. are 70 de autobuze cu norma de poluare Euro 6 – 40 electrice și 20 hibrid, confirmând astfel preocuparea reală pentru calitatea aerului și pentru utilizarea de autobuze foarte puțin poluante și nepoluante.

„Societatea Publitrans 2000 S.A., alături de Primăria Municipiului Pitești, dorește modernizarea transportului local de persoane, astfel încât acesta să devină cât mai atractiv pentru utilizatori și o primă opțiune de mobilitate a călătorilor din municipiul Pitești și din localitățile limitrofe deservite” se mai arată în comunicatul oficial al Primăriei Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.