Piteşti. Doctorul Tiberiu Irimia, acuze grave la adresa consilierilor locali din PNL şi USR în scandalul Pădurii Trivale

Şedință cu scântei aseară în Consiliul local Pitești pe tema Pădurii Trivale. PNL și USR strâng semnături pentru declarare arie protejată a Pădurii Trivale, în vreme ce restul consilierilor de la PSD, PMP și 3 chiar de la liberali (viceprimarul Gelu Tofan, notărița Ana Stan și doctorul Tiberiu Irimia) vor să o declare pădure-parc.

Într-o intervenţie în şedinţa de aseară, doctorul Tiberiu Irimia şi-a acuzat colegii din PNL şi USR de manipulare, acesta reproşându-le că folosesc Pădurea Trivale în scop electoral şi nu în beneficiul piteştenilor.

„În primul rând vă spun că manipulaţi oamenii, minţindu-i pe piteşteni că dacă Pădurea Trivale va fi declarată pădure – parc, municipalitatea vrea să construiască blocuri acolo. O mare minciună pentru că legea este foarte strictă şi nu permite astfel de construcţii în pădurile – parc. Aţi pus pe liste şi minori. Aţi cerut de la ei şi numerele de telefon. Să nu creăm un precedent periculos, că ar putea ajunge cine ştie ce dezaxat să ceară numărul de telefon pe stradă de la minori… Dacă mă cheamă cineva la poliţie, eu voi spune şi zona şi copiii cărora li s-a cerut numărul de telefon.

În loc să ne ocupăm de dorințele piteștenilor și să încercăm să le facem o viață mai bună tuturor, folosim strict politic subiectul, pentru că vă place să apăreți public cu «nenorocirea care se va întâmpla în Trivale, că se taie pădurea». Repet, nu se taie nicio pădure. Pădurea nu se taie nici în momentul ăsta din proprietatea statului. Și vă mai spun de ce nu e oportun acum, pentru că atâtea dezinformări au fost făcute în spațiul online, încât v-ați bătut joc de atât de multă lume. (…) În momentul ăsta țineți blocat orașul luni de zile și va mai dura un an-doi și populația nu se va bucura de un parc cum merită, pe care să îl folosim toți. Niciodată nu o să fiu de acord să dăm pădurea Bucureștiului.

Niciodată nu voi vota ca pădurea să ajungă în proprietatea Bucureștiului. Pădurea asta ori rămâne așa, ori va rămâne în proprietatea Piteștiului, cum este normal să rămână. Este proprietatea Piteștiului, este a cetățenilor Piteștiului și e pentru oameni. Eu înțeleg că trebuie să protejăm fauna și flora, dar nu mă interesează în momentul ăsta flora și fauna înaintea populației care se poate bucura de ea. Jucați strict politic și vă bateți joc de toată lumea. Asta e realitatea”, a răbufnit Tiberiu Irimia, urmat de aplauzele colegilor din sală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.