Primarul Cristian Gentea: Pitești ARENA va găzdui Campionatul European de juniori la baschet, ediția 2023

Una dintre cele mai mari vești din sport a fost dată miercuri, 23 noiembrie, de primarul Cristian Gentea: Pitești ARENA va găzdui Campionatul European de juniori la baschet, ediția 2023. Astfel, noua sală polivalentă din Pitești, care va fi inaugurată luna viitoare, va găzdui în 2023 una dintre cele mai importante competiții sportive ce vor avea loc pe continentul european.

Federația Română de Baschet a primit din partea FIBA – Europe Board dreptul de a organiza anul viitor doua Campionate Europene de juniori, astfel că România va gazdui două întreceri continentale la categoriile U16 si U20: în municipiul Pitesti va avea loc FIBA U16 European Championship, Division B, iar în municipiul Craiova se va disputa FIBA U20 Women’s European Championship, Division B.

Întrunit la Paris, pe 21 noiembrie, FIBA-Europe Board a avut o agenda extrem de încărcată, cu mai multe puncte importante aflate pe ordinea de zi a ședinței condusă chiar de președintele Turgay Demirel.

Unul dintre punctele așteptate cu interes de baschetul românesc a fost cel referitor la organizarea Campionatelor Europene de juniori din 2023, Federația Română de Baschet depunând două dosare de intenție pentru obținerea dreptului de organizare a întrecerilor dedicate sportivilor U16 și U20.

Astfel, Federatia Română de Baschet va organiza anul viitor două Campionate Europene de juniori în Craiova și Pitești. Cele două centre de tradiție ale baschetului autohton vor găzdui întrecerile continentale astfel:

FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, va avea loc la Craiova, în perioada 28 iulie – 6 august 2023

FIBA U16 European Championship, Division B, se va desfășura la Pitești, în perioada 4 – 13 august 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here