Piteştenii nevoiaşi primesc o suplimentare la alimentele de la UE

Începând din 22 septembrie, acestea pot fi ridicate din Piaţa Smârdan.

Distribuirea ajutoarelor alimentare comunitare în municipiul Piteşti, a început în data  de 11.07.2016, în cadrul POAD 2015 în conformitate cu prevederile HGR nr.799/17.09.2014, cu modificările și completările ulterioare.

Conform proceselor verbale de receptie cantitativă a mărfii şi avizelor  de expediţie pentru municipiul Piteşti, cantitatea totală de ajutoare alimentare receptionate  a fost  de  24.000 cutii. Data ultimei recepții a ajutoarelor alimentare a fost  29.07.2016.

Astfel în municipiul Pitești au fost distribuite alimente pentru persoanele din listele initiale până la data de 09.09.2016  pentru 7430 persoane, respectiv  14.860 cutii. Fiecare persoană  a primit  două  pachete (cutii identice). Stocul  nedistribuit de ajutoare alimentare  este de  9.140 cutii.

Potrivit  art.51 din prezenta hotărâre “・În cazul în care, după distribuţia pe listele iniţiale prevăzute la art. 5 alin. (3) lit. a), autorităţile executive ale autorităţilor publice locale rămân cu un stoc nedistribuit de ajutoare alimentare, se va proceda la distribuţia acestuia, cu respectarea următoarelor etape :
a)compensare între autorităţile executive ale autorităţilor publice locale având stoc excedentar şi cele cu solicitări eligibile neacoperite pe lista iniţială, din cadrul aceluiaşi judeţ, cu acordul şi coordonarea instituţiei prefectului;
b)compensare între autorităţile executive ale autorităţilor publice locale având stoc excedentar şi cele cu solicitări eligibile neacoperite pe lista iniţială, din judeţe diferite, cu acordul şi coordonarea instituţiilor prefectului din judeţele care fac compensarea;
c)distribuţia pe lista de suplimentare, de cel mult două cutii/persoană, beneficiarilor prevăzuţi la art. 3 alin. (1) din localitatea respectivă şi care figurează pe lista iniţială. Au prioritate la acordarea cantităţii suplimentare persoanele singure, din toate categoriile de la art. 3 alin. (1). Numărul de cutii distribuit pe lista de suplimentare va fi, în cadrul unei localităţi, acelaşi pentru toţi beneficiarii eligibili trecuţi pe aceasta listă, conform dispoziţiei primarului.

Potrivit instrucțiunilor primite de la Instituția Prefectului cu privire la implementarea programului se va trece  la etapa  a III-a si anume distribuţia pe lista de suplimentare.

Începând cu data de 22.09.2016 persoanele care sunt  înscrise în listele  inițiale, respectiv beneficiarii prevăzuți la art.3 alin (1) din  HG nr.799/2014,  se pot prezenta să ridice de la centrul de distribuţie, situat în municipiul Pitesti, Piaţa Smârdan,etj.II,  câte două cutii supliment ajutoare  alimentare. Au prioritate  la  acordarea   cantităţii suplimentare persoanele singure, din toate categoriile de la art. 3 alin. (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.