Piteștenii care nu depun la timp declarația pentru taxa de salubrizare, plătesc pentru 7 persoane. Joi, 25 iunie, în ședința Consiliului Local Pitești a fost votat Regulamentul de stabilire și încasare a taxei de salubrizare. Au fost aprobate următoarele modificări:

În vederea stabilirii taxei de salubrizare, contribuabilii, proprietarii clădirilor, au obligația să depună Declarația fiscală pentru stabilirea taxei de salubrizare, începând cu data de 2 iunie și până la data de 30 septembrie 2020, inclusiv”. Astfel, termenul pentru depunerea declaraţiei a fost prelungit.

Printr-un amendament votat de toți consilierii locali, cu excepția consilierului Ionuț Olariu, care a votat împotrivă, ”în cazul nedepunerii declarației fiscale pentru stabilirea taxei de salubrizare, obligația de plată se va stabili din oficiu, pentru fiecare clădire pe baza estimării unui număr de 7 persoane”. Cu alte cuvinte, dacă nu depuneți declarația la timp, veți plăti pentru 7 persoane.

Stabilirea din oficiu a taxei de salubrizare se face prin emiterea deciziei de impunere, după data de 30 septembrie 2020, fără vreo altă formalitate”, potrivit Hotărârii Regulamentului de stabilire și încasare a taxei de salubrizare.

Se pare că aleșii locali au considerat că estimarea inițială, cu 4 persoane din oficiu, i-ar avantaja pe cei cu familii numeroase (care au mai mult de patru membri), așa că au decis ca cei care nu vor depune declarația la timp să plătească cât pentru 7 persoane.

Reamintim că termenul pentru depunerea declarației a fost prelungit. Citiți și Termenul pentru depunerea declaraţiei privind taxa de salubrizare, prelungit! Folosiţi site-ul primăriei pentru a evita aglomeraţia de la ghişee! 

Comments

comments