Piteștenii au votat! Construcția Autostrăzii Pitești – Sibiu, o prioritate. Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte (în general 10) de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Proiectele pentru fiecare oraș au fost incluse într-o serie de HĂRȚI și puse la dispoziția cetățenilor împreună cu un CHESTIONAR, în cadrul campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”. În urma acestei campanii, piteștenii au votat ca prioritate construcția Autostrăzii A1 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

Prioritățile zonei urbane Pitești
1. Construcția Autostrăzii A1 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu
2. Construcția Centurii de Vest a Municipiului Pitești
3. Construcția Drumului Expres “Oltenia” (Pitești – Craiova)
4. Construcția unui nou pod peste râul Argeș
5. Modernizarea căii ferate București – Pitești
6. Finalizarea căii ferate Pitești – Râmnicu Vâlcea
7. Drumul TransRegio “Cozia” (Pitești – Râmnicu Vâlcea – Racovița)
8. Reabilitarea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei termice
9. Construcția Sălii Polivalente
10. Modernizarea Stadionului “Nicolae Dobrin”

Aceste informații pot fi accesate și pe websiteul www.prioritatileorasuluitau.ro și pagina social media a proiectului: https://www.facebook.com/.

În cadrul campaniei de consultare publică au fost înregistrate peste 150.000 de accesări ale chestionarului online și peste 100.000 de răspunsuri individuale venite din partea cetățenilor la nivel național.

Comments

comments